Kärnerbjudande

Kylning

Det finländska klimatet bjuder på kostnadsfri kylning, 365 dagar om året.

Energi

Konkurrenskraftiga energipriser och ett väldigt stabilt kraftnät.

Anslutningar

Mycket snabba och stabila anslutningar till det nationella fibernätet och vidare till de nordiska länderna och Europa. I vår region finns landets ledande leverantörer av fiberbredband med hög hastighet i Finland.

Tillgänglighet

Till området reser du enkelt med flygplan, det finns två internationella flygplatser i närheten. Här finns också tågstation, hamn och huvudvägar. Datacentret ligger lättillgängligt i centrum av staden Jakobstad.

Regionen

Under de senaste decennierna har Österbotten vuxit och blivit Finlands industriella hjärta. Regionen präglas av företagaranda och har flest antal företag per capita på det finländska fastlandet. Exportandelen på omkring 70% är exceptionellt hög. Tack vare den starka tvåspråkigheten har regionen genom åren samlat på sig mycket kunskap och erfarenhet inom internationalisering. Datacentret ligger dessutom nära Vasaregionen, där Nordens största internationella kluster för energiteknikindustri finns i dag.

Jakobstad (Pietarsaari på finska) är ett mecka för små och medelstora exportföretag. Staden kryllar av exportfokuserade och väl nischade företag som blomstrar på den globala marknaden. Här finns företag med färre än 50 anställda som exporterar till över 50 länder! I Österbotten hittar du arbetskraft i form av lojala och språkkunniga experter med hög arbetsmoral.

Läs mer om våra enskilda datacenter

North Shore AH3

North Shore ST8