christoffer-bjorkskog

Vi använder kontinuerlig integrering och behöver kunna lansera med ett kommando. Inga tidigare leverantörer erbjöd den service vi behövde och mycket tid gick åt till serverundehåll. Efter att vi överlät serverhanteringen kunde vi fokusera våra tech-resurser bättre. Vi har flera gånger imponerats över servicenivån och hur snabbt det gått från beställning till implementation.

Christoffer Björkskog, Senior Developer, Genero
SetSize400400-Tim-Wallin

Gambit gör smarta digitala lösningar för olika företag och vi behöver kunna lita på att servertekniken fungerar i alla lägen. När serverbiten är på plats kan vi fokusera på det vi gör bäst – att göra appar och webblösningar med en riktigt bra användarupplevelse.

Tim Wallin, CEO – Gambit

VPS - Virtual Private Server

För företag med färre än 10 servrar rekommenderar vi vår tjänst virtual private server (VPS). Också vid VPS får du den kapacitet din data kräver fastän du inte har någon dedikerad fysisk server.

Virtuella privata servrar i en och samma fysiska server

En virtual private server är alltså ingen fysisk server utan en av många virtuella servrar på en dedikerad server. Alla privata virtuella servrar har ändå naturligtvis den kapacitet som ägaren till servern behöver. Du kan med andra ord vara helt säker på att prestandan och hastigheten inte blir lidande trots att också andra kunder äger virtuella servrar på samma fysiska server.

 

Den virtuella Linux- eller Windows-servern kan köras antingen på en VMware eller HyperV plattform. Alla betydande operatörers förbindelser och tjänster finns tillgängliga i våra datacenter. Priset på en virtuell server omfattar underhåll av serverplattformen och eventuella reparationer. Vår standard VPS-tjänst inkluderar en snapshot-säkerhetskopiering i 30 dagar, en basic 100 Mbps internetkontakt med en publik IP-adress, brandväggstjänst och VPN-möjlighet. Andra typer av paket kan också avtalas.

Exempelpaket:

1 processor, 1 GB minne, 100 GB SSD-lagring, backup i 30 dagar.
1 processor, 4 GB minne, 100 GB SSD-lagring, backup i 30 dagar.
2 processorer, 4 GB minne, 500 GB SSD-lagring, backup i 30 dagar.

Precis som vid våra övriga tjänster innebär även VPS naturligtvis att allt körs från North Shores toppmoderna utrymmen med säkrad el, dubblerad kylning, UPS-säkring osv. Även brandsläckningssystem finns i händelse av eldsvåda. Våra servrar är alltid i säkert förvar eftersom hela datacentret övervakas 24 timmar om dygnet.

Miljövänliga hostingtjänster vid Bottniska vikens kust

North Shore har två datacenter i Jakobstad och ett i Vasa. De lugna, trygga och svala områdena vid Bottniska vikens kust erbjuder ett kraftfullt och kostnadseffektivt naturligt kylsystem. Våra datacenter drivs till 100% av grön el från elbolaget Herrfors och har även generatordrivna backup-system. Orterna har även goda transportförbindelser till övriga Finland, Norden och Europa.