hssmedia

”Vi är helt beroende av att vår servermiljö fungerar, då den driver våra tidningar Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. För ett tag sedan behövde vår serverplattform förnyas och vi valde då att flytta ut den helt. Vi är väldigt nöjda med supporten och att slippa underhålla egna servrar med allt vad det innebär.”

Mika Suomalainen – IT-Manager, HSS Media
christoffer-bjorkskog

Vi använder kontinuerlig integrering och behöver kunna lansera med ett kommando. Inga tidigare leverantörer erbjöd den service vi behövde och mycket tid gick åt till serverundehåll. Efter att vi överlät serverhanteringen kunde vi fokusera våra tech-resurser bättre. Vi har flera gånger imponerats över servicenivån och hur snabbt det gått från beställning till implementation.

Christoffer Björkskog, Senior Developer, Genero

Dedicated server

För företag med över 10 virtuella servrar rekommenderar vi vår tjänst Dedicated server. För företag med färre servrar än så rekommenderar vi främst vår Virtual private server-tjänst (VPS).

Dedicated server innebär att ditt företag hyr en helt egen fysisk server i vårt toppmoderna och hypersäkra datacenter. Detta garanterar maximal prestanda, pålitlighet och säkerhet.

Våra Dedicated server-kunder kan hantera sina egna virtuella servrar och låta North Shore DC stå för att upprätthålla och underhålla serverplattformen samt övervaka funktionen 24 timmar om dygnet. Till Dedicated server-tjänsten kan också kopplas våra datalagringstjänster .

Våra kunder kan själv välja den server som bäst motsvarar just deras behov av kapacitet. Priset för Dedicated server-tjänsten avtalas separat för varje kontrakt beroende på bl.a. den hyrda serverns kapacitet, antal virtuella servrar och nivå av underhåll. Vårt standardpaket innehåller en basic 100 Mbps internetkontakt med obegränsad dataöverföring, publik IP-adress, brandväggstjänst och VPN-kontakt. Alla betydande operatörers förbindelser och tjänster finns tillgängliga i våra datacenter.

Dedikerad server i ett tryggt och toppmodernt datacenter

North Shores datacenter är toppmoderna, säkra och kostnadseffektiva datacenter belägna i en mycket trygg miljö vid Bottniska vikens kust. Genom att välja vår dedicated server-tjänst får du en hel server tillägnad endast din data och kan vara helt säker på att ditt företags virtuella servrar är i tryggt förvar – vad gäller såväl oavbruten drift och datasäkerhet som fysisk säkerhet.

En oavbruten drift och strömförsörjning säkras av generator- och UPS-system, och brandsläckningssystem finns i händelse av eldsvåda. Vi övervakar verksamheten 24 timmar om dygnet och ser till att din serverplattform ständigt underhålls och att din affärskritiska data alltid är säker.

Effektiv och miljövänlig hostingservice

North Shore har två datacenter i Jakobstad och ett i Vasa. De lugna, trygga och svala områdena vid Bottniska vikens kust erbjuder ett kraftfullt och kostnadseffektivt naturligt kylsystem. Våra datacenter drivs till 100 % av grön el från elbolaget Herrfors och har även ett generatordrivet backup-system.