Datacenter- och hostingtjänster för IT-företag

North Shore DC är ett pålitligt finskt datacenter och leverantör av hostingtjänster. Vi erbjuder företag en stabil och modern implementering av IT- och molntjänster såsom SaaS, IoT, webbhotell osv. Våra företagskunder kan helt enligt eget behov välja mellan våra tjänster Virtual private server (VPS), Dedicated server och Colocation. VPS innebär att du som kund endast hyr en privat virtuell server. Dedicated server är i sin tur en fysisk server tillägnad enbart åt kundens egna virtuella servrar. Colocation innebär att kundens egna servrar placeras i våra moderna och säkra utrymmen. Vi hjälper alltid våra kunder att hitta den bästa och kostnadseffektivaste IT-lösningen för just deras behov.

Vi erbjuder även projektledning och en Remote Hands-tjänst som innebär att du låter oss stå för serverns fysiska underhållsåtgärder så att du kan fokusera helhjärtat på ditt företags kärnverksamhet. Våra erfarna experter hjälper dig att hitta den bästa serverlösningen för just dig och kan alltid erbjuda betjäning på finska, svenska och engelska.

En modern, pålitlig och inhemsk hostingtjänst

North Shores datacenter i Jakobstad och Vasa är toppmoderna och säkra datacenter med övervakning 24 timmar i dygnet. Området kring Bottniska vikens kust där faciliteterna är belägna är idealiskt för datacenter: den svala marina miljön gör kylningen kostnadseffektiv och platsen är lugn och rofylld med mycket låg risk för naturkatastrofer och övriga störningar.

Förutom dessa fördelar har regionen även mycket snabba nätverksanslutningar och förbindelser till övriga Finland, Norden och Europa. Arctic Connect-kabeln via ishavet till Asien kommer även att gå genom Finland. Dessutom går det lätt att besöka våra datacenter tack vare mycket goda flyg- och tågförbindelser.

Miljövänliga och säkra datacenter i Finland

Genom att välja en finländsk hostingtjänst framom en internationell vet du alltid exakt var din affärskritiska data är fysiskt belägen. Du behöver inte heller oroa dig över säkerheten eftersom våra datacenter övervakas 24 timmar om dygnet. En oavbruten drift och strömförsörjning säkras av generator och UPS-system, och brandsläckningssystem finns i händelse av eldsvåda.

Våra datacenter drivs till 100% av grön el från elbolaget Herrfors och strömförsörjningen tryggas av generatorer. Generatorerna testas varje vecka och har tillräckligt med bränsle för att kunna producera el i över en vecka.

Varför välja North Shore DC:s hostingtjänster

  • Hostingtjänster utformade efter kundens behov
  • Säkert datacenter med övervakning 24/7
  • Snabba och pålitliga dataförbindelser
  • En kostnadseffektiv och miljövänlig leverantör från Finland
  • Remote Hands och projektledning
  • Säker strömförsörjning
  • Brandsläckningssystem