Moderna datacenter längs kusten

North Shore har tre toppmoderna datacenter längs kusten i Österbotten där havsvindarna håller klimatet svalt året om och där också dataförbindelserna är bland de bästa i Finland. Tack vare att havet erbjuder oss ett naturligt och dubblerat kylsystem kan vi också erbjuda våra kunder väsentliga kostnadsbesparingar. Österbotten har också mycket snabba och pålitliga telekommunikationsförbindelser både till övriga Finland och utomlands. Även den planerade Arctic Connect-kabeln via ishavet till Asien kommer att gå genom Finland.

Datacenter- och hostingtjänster för internationella operatörer

Våra datacenter övervakas 24 timmar i dygnet. En oavbruten drift och strömförsörjning säkras av generatorer och UPS-system, och brandsläckningssystem finns i händelse av eldsvåda. Under normala förhållanden använder vi oss till 100% av grön el.

För våra colocation-kunder erbjuder vi en Remote Hands-tjänst som innebär att kunden lägger över en del eller allt fysiskt arbete som rör servrarna på oss. Detta för att kunna fokusera helhjärtat på sin kärnverksamhet samt för att vi på North Shore är experter på serverhantering. Tack vare goda transportförbindelser (i området finns två flygplatser samt järnvägs- och båtförbindelser) går det även smidigt för kunderna att besöka våra trygga och moderna datacenter.