Pålitliga datacenter- och hostingtjänster nära dig

Serverutrymme enligt behov

Våra kunder kan helt enligt eget behov välja mellan våra tjänster VPS, Dedicated server och Colocation. VPS innebär att du som kund endast hyr en privat virtuell server. Dedicated server är i sin tur en fysisk server tillägnad enbart åt kundens egna virtuella servrar. Colocation innebär att kundens egna servrar flyttas till våra moderna och säkra utrymmen. Dessutom får du alltid projektledning samt tillgång till Remote Hands-tjänst som innebär att företag som har sina servrar placerade hos oss även kan överlåta hela eller en del av det fysiska arbetet som servrarna kräver till oss. På så sätt Behöver du inte oroa dig för dina servrar utan kan istället fokusera på ditt företags kärnverksamhet.

Effektiva, miljövänliga hostingtjänster i Jakobstad och Vasa

North Shore har två datacenter i Jakobstad och ett i Vasa. De lugna, trygga och svala områdena vid Bottniska vikens kust erbjuder ett kraftfullt och kostnadseffektivt naturligt kylsystem vilket gör att området lämpar sig utmärkt för datacenter- och hostingtjänster. Områdena har dessutom mycket snabba nätverksanslutningar och goda transportförbindelser till såväl övriga Finland som till Norden och hela Europa.

Våra datacenter drivs till 100 % av grön el från elbolaget Herrfors. I händelse av elavbrott startar våra backup-generatorer genast för att garantera en oavbruten strömförsörjning. Dessa testas varje vecka. Bränslet i backup-generatorerna är tillräckligt för att hålla igång servrarna i över en vecka. En UPS-säkring garanterar att avbrott i strömförsörjningen aldrig uppstår och ett brandsläckningssystem ser till att några farosituationer aldrig heller hinner uppstå.