Pietarsaaren sydämessä huippumoderni datakeskus kasvaa kasvamistaan. Viileä ja turvallinen säilö yrityksen tärkeille tiedoille, joka ei petä edes sähkökatkon sattuessa. Yhteistyökumppaneita liittyy nyt North Shore Data Centeriin, viimeisin sopimus Creative PC Systemsin kanssa tehtiin lokakuun lopulla. Tulevaisuudessa tämä IT-yritys voi tarjota asiakkailleen palvelinten sijoittamista datakeskukseen.

Ensi silmäyksellä se näyttää jääkaapilta käytävällä. Se on viileä ja hiljainen, kuuluu ainoastaan tuulettimen ääni, joka surisee systemaattisesti. Kaapissa on mustia palvelinlaatikoita, jotka vilkkuvat ja työskentelevät jatkuvasti. Nostaessasi katseen katonrajaan, näet lukemattomia kaapeleita kaikissa sateenkaaren väreissä, jotka on nivottu siististi yhteen.

– Se ei yleensä näytä tältä. Yrityksillä on yleensä palvelin jossain nurkkakaapissa ja johtojen sekamelska sen takana. Kukaan ei seuraa lämpötilaa ja kaapin ovi on pahimmassa tapauksessa lukitsematon. Tämä on juuri sellainen, miltä palvelintilan tulisikin näyttää, sanoo Christian Sundell, Pietarsaaressa sijaitsevan IT-yritys Creative PC Systemsin toimitusjohtaja.

Lokakuun lopulla Creative PC Systems solmi yhteistyösopimuksen North Shore Datacenterin kanssa. Yritys tulee pikkuhiljaa siirtämään asiakkaidensa palvelimet North Shore Datacenteriin Pietarsaareen. North Shore Datacenter huolehtii alustasta ja tilan fyysisestä kunnossapidosta. Creative PC Systems hallitsee itse edelleen asiakkaidensa IT-ympäristöjä ja kaikkea mikä liittyy itse ohjelmistoihin kuten aiemminkin.

– North Shore Datacenterin kanssa tekemämme yhteistyön avulla voimme tarjota asiakkaillemme entistä paremman ja turvallisemman palvelinympäristön. Lisäksi meillä on mahdollisuus kasvaa, sanoo Sundell.

Creative PC Systems on IT-yritys joka kehittää toisten yritysten IT-ympäristöjä. Yrityksen tarjoamat palvelut pitävät sisällään kaiken verkostoitumisesta IT-ympäristöjen ohjelmointiin ja ylläpitoon. Yhtiö toimittaa myös älykkäitä valvontajärjestelmiä, taksinvälitysjärjestelmiä sekä taloushallintojärjestelmiä. Heidän omat toimistonsa sijaitsevat Pietarsaaressa ja Mustasaaressa. Creative PC Systems on myös IT-ketju Data Groupin jäsen joka tarjoaa tukea ja apua 55 eri paikkakunnalle Suomessa.

North Shore Datacenter on uusi toimija datakeskuspalveluissa. Yritys perustettiin 2018 JNT:n ja sähköyhtiö Herrforsin välisenä yhteisyrityksenä. Yrittäjyys ja yrittäjähenkisyys on vahvaa Pohjanmaalla ja asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella kävi ilmi, että alueella olisi tarvetta ammattimaiselle datakeskukselle. Alueen yrittäjät tarvitsevat kestävää ja luotettavaa palvelinympäristöä tärkeiden tietojen säilyttämiseen.

– Toivomme löytävämme enemmän yhteistyökumppaneita ja mielellään kokoamme eri alojen asiantuntemusta ympärillemme. Tällä tavoin luodaan yritys, joka pystyy vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Tarjoamamme palvelinalusta on täysin neutraali, sanoo William Lindén, North Shore Datacenterin CTO ja myyntipäällikkö.

Yksi palvelin on luotettava yleensä kolmen ja enintään viiden vuoden ajan. Siksi tietoja tallentavat yritykset joutuvat suhteellisen usein investoimaan uuteen laitteistoon ja varmistamaan, että oma palvelinympäristö toimii moitteettomasti. Omien resurssien käyttämisen sijaan on yhä järkevämpää ostaa palvelinalusta palveluna. North Shore Datacenter on riittävän viileä, aina lukittu ja jatkuvasti valvottu. On olemassa sammutus- ja jäähdytysjärjestelmät ja jos sähkökatko yllättää, varageneraattorit ovat aina automaattisesti valmiita toimimaan.

– Asiakkaalle datakeskuksen käyttö on kustannustehokas ja luotettava ratkaisu. Kaikki asiakkaat ovat erilaisia ja heillä on erilaiset tarpeet IT-ympäristön osalta. Yhdessä asiakkaan ja hänen IT-kumppaninsa kanssa suunnittelemme miltä palvelinympäristö tulee näyttämään ja autamme tietojen siirtämisessä. Voimme myös hoitaa tiedonsiirron kokonaan, jos asiakas ei halua tehdä sitä itse, sanoo Lindén.

LISÄTIETOJA:

Robert Ståhl
CEO
North Shore Datacenter
+35867898210
robert@nsdc.fi

Christian Sundell
CEO
Myynti & rahoitusjärjestelmät
+359 50 564 8396
christian.sundell@creativepc.fi