Pilvi, johon tietosi tallennetaan, ei leiju vapaana. Kaikki pilvipalvelut perustuvat IaaS:ään (Infrastructure as a service), jota suomeksi kutsumme infrastruktuuriseksi pilvipalveluksi. Käytännössä IaaS on virtuaalinen tai fyysinen tietokeskus, jossa on palvelimia, tallennustilaa ja varmuuskopioita.

Pilvet voivat näyttää erilaisilta ja tämä pätee myös pilvipalveluihin. Pilvipalvelu voi koostua useista kerroksista, mutta pääasiassa siihen sisältyy kolme eri tasoa:

    1. SaaS (Software as a Service) on tunnetuin ja tarkoittaa ohjelmiston hankkimista palveluna. Asiakas voi ostaa käyttöoikeudet erilaisiin web-pohjaisiin ohjelmiin ja sovelluksiin. Kyse voi olla esimerkiksi CRM (asiakkuudenhallinta) -ohjelmista, viestinnästä tai peleistä.
    2. PaaS (Platform as a Service) on vähemmän tunnettu komponentti, joka tarkoittaa palvelualustan ulkoistamista. Tässä tapauksessa asiakas ostaa pääsyn eri alustoille, kuten tietokantoihin, web-palvelimiin tai erilaisiin kehitystyökaluihin.
    3. IaaS (Infrastructure as a Service) viittaa ympäristöön, joka sisältää palvelintilaa, verkon, kuormituksen tasapainotuksen, varaston tai palomuurin. IaaS-ympäristö on joustava ja se voidaan mukauttaa liiketoiminnan tarpeisiin. Jos tarvitaan enemmän infrastruktuuria, resursseja on helppo skaalata ja jopa pienentää tarvittaessa. Se on myös kustannustehokas ratkaisu, koska asiakas maksaa palvelusta käytön mukaan. IaaS on erittäin turvallinen ratkaisu, koska palveluntarjoaja on sitoutunut ylläpitämään korkeatasoista tietoturvaa kaikille asiakkailleen, jotka jakavat fyysisen palvelimen.

Digitalisaation myötä palvelinten hallintaa, kapasiteettia, tallennustilaa ja saatavuutta varten syntyy jatkuvasti uusia tarpeita. Tarvitaan yhä enemmän resursseja liiketoiminnan kriittisten tietojen turvalliseen hallintaan. Siksi yhä useammat yritykset päättävät ottaa ulkopuolisen palveluntarjoajan huolehtimaan siitä, jolloin he voivat itse keskittyä ydinliiketoimintaan. Ulkoistamalla palvelimen toiminnan heidän ei tarvitse itse ottaa vastuuta palvelimista ja niiden ylläpidosta. Yrittäjät voivat nukkua yönsä hyvin tietäen, että kaikki tärkeät tiedot ovat turvallisessa varastossa.

North Shore DC on moderni, vakaa ja erittäin turvallinen tietokeskus, joka räätälöi palvelinratkaisut sinulle ja yrityksellesi. Tutustu tarkemmin palveluihimme Co-location, Dedicated server ja yksityinen virtuaalipalvelin.

LISÄTIETOJA:

Robert Ståhl
CEO
North Shore Datacenter
+35867898210
robert@nsdc.fi