Tänä vuonna meillä kaikilla on ollut epätavallinen kevät. Pysymme kotona koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi. Monet tekevät etätöitä, pitävät yhteyttä läheisiinsä internetin välityksellä ja striimaavat viihdettä suoratoistopalveluista. Tietoliikenne kasvaa ja yritysten IT-ympäristöt toimivat täydellä teholla.

Palvelinpuistot ovat nykyään niin pienten kuin suurten yritysten infrastruktuurin selkäranka. Ympäristöjen on toimittava ja selviydyttävä tämänhetkisestä ruuhkaliikenteestä sekä pysyvistä muutoksista, joita varmasti ilmenee koronakriisin seurauksena. Edelleen on olemassa yrityksiä, joiden omat fyysiset, enemmän tai vähemmän improvisoidut palvelinratkaisut sijaitsevat toimiston kaapissa. Yleensä palvelinten kunnossapidosta huolehtii ja eteen tulevat ongelmat ratkaisee muiden töidensä ohella palvelimista vastuussa oleva työntekijä. Mutta mitä tapahtuu, jos tämä henkilö yhtäkkiä lopettaa tai joutuu karanteeniin?

Tällaisina epävarmoina aikoina on tärkeämpää kuin koskaan analysoida tarkkaan, mitä riskejä yritys ottaa päättäessään hallita IT-ympäristöään mahdollisimman pienillä resursseilla. Oma fyysinen palvelin tarkoittaa myös rajallista kiintolevytilaa, joka ei jousta vaihtelevan kuormituksen mukaan. Jos oma fyysinen palvelin on lukittuna toimistossa, jonkun on mentävä paikan päälle hallinnoimaan sitä. Jos tämä henkilö sairastuu, eikä voi poistua kotoaan, syntyy ongelmia.

North Shore Datacenterin tarjoamien palveluiden avulla yritysten saamat edut näkyvät selvästi tällä hetkellä vallitsevassa poikkeuksellisessa tilanteessa. Yksityisellä virtuaalipalvelimella saat kapasiteettia ja tallennustilaa, jota yrityksesi juuri nyt tarvitsee. Jos edelleen haluat ylläpitää fyysisiä palvelimia yrityksessäsi, voit minimoida henkilöstöriskit käyttämällä Co-Location palveluamme. Sen avulla yrityksesi palvelimet sijoitetaan huipputekniseen tietokeskukseemme, jossa niitä valvotaan 24/7. Me pidämme huolen palvelimista, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia palvelinten hallintaan liittyvistä mahdollisista sairauspoissaolojen vaikutuksista.

Nyt jos koskaan on aika turvata IT-ympäristösi toiminta ja heittää turhat huolet pois. Kaikki perusteet muutokselle ovat nyt selvästi nähtävissä yhteiskunnassamme. Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään yrityksellesi sopivan ratkaisun.

LISÄTIETOJA:

Robert Ståhl
CEO
North Shore Datacenter
+35867898210
robert@nsdc.fi